Поради PATRON перед купівлею карабіну

17.08.2023
https://patron.kyiv.ua/wp-content/uploads/2023/06/karabin-adams-arms-p2-16-kal-223-remodxg.jpg

Питання вогнепальної зброї сьогодні постає як ніколи гостро, тому слід обов’язково розуміти, що варто вчитися правильно поводитися з подібним об’єктом підвищеної небезпеки. На сьогоднішній день багато любителів активного відпочинку бажають купити карабін, що є абсолютно зрозумілим бажанням. Для того щоб краще розуміти вогнепальну зброю, з нею слід обов’язково вміти поводитися про що ми і напишемо далі. 

Зброю слід завжди розцінювати як заряджену

Взявши в руки не свою особисту зброю, слід насамперед детально дослідити, чи є вона заряджена, відкривши затвор, або переламавши її, якщо м говоримо про ствольний аналог або іншу зброю переломного типу. У разі наявності багатозарядного типу зброї, варто ретельно перевірити магазин і не лише. Далеко не завжди у зброї багатозарядного типу правильно спрацьовує викидач, в результаті чого в патроннику знаходиться патрон. На жаль, деякі власники зброї недостатньо ретельно слідкують за технічним станом своєї рушниці, в результаті чого можуть постраждати інші.
 

Базові правила поводження зі зброєю

  1. Уникайте пострілів по стінам та іншим твердим поверхням, адже куля може відштовхуватися від них та влучити у вас або у випадкових людей.
  2. З несправною зброєю будьте особливо обережні.
  3. Під час стрільби в стволі накопичується нагар від пороху, який обов’язково варто регулярно прибирати із застосуванням шомполу та  відповідних неабразивних хімічних засобів.
  4. Категорично не рекомендується своїми силами міняти деталі, які вийшли з ладу.
  5. Якщо вам потрібно транспортувати  зброю, до прикладу, до тиру або на стрільбище, покладіть її у відповідний захисний чохол, розміщуючи патрони окремо.
  6. Не тисніть на гачок спуску, якщо зброя стоїть на запобіжнику – це в силах призвести до пошкодження механізму зброї.
Існує поняття колективного полювання, в процесі якого варто якомога більше слідкувати за поводженням зі зброєю. Допоки стрілець не займе свою позицію для стрільби, його зброя повинна бути в розрядженому стані.
 
На будь-кому спортивному заході, що пов’язаний зі стрільбою, техніка безпеки завжди знаходиться на максимальному рівні. Роками сформований досвід безпечного поводження з вогнепальною зброєю сьогодні надає позитивні результати.
 
В сьогоднішніх реаліях уміння правильно поводитися зі зброєю стане максимально незамінним надбанням.
 
Шукати тут: https://patron.kyiv.ua/

Новости читать все

Интересные материалы